Svijet materijala

Koja je razlika između prirodnih i umjetnih materijala?

Svakodnevno se susrećete s različitim vrstama materijala. Saznajte koja je razlika između prirodnih i umjetnih materijala.

tekstil.jpg
Foto: Pixabay

Razlika između prirodnog i umjetnog materijala je u tome što su prirodni materijali oni koji se mogu naći u prirodi, dok su umjetni materijali oni koji su kemijski proizvedeni u laboratoriju.


Imajte na umu da se prirodni materijal koji je fizički izmijenjen i dalje smatra prirodnim materijalom.

Za odjeću i druge proizvode koristi se mnogo različitih materijala. Uobičajeni prirodni materijali uključuju pamuk, papir i vunu.

Uobičajeni umjetni materijali uključuju plastiku, koja je obično polimer.


Umjetni materijali često su dizajnirani da budu jači i otporniji na oštećenja od bilo kojeg uobičajenog prirodnog materijala.

Dostupna je ograničena količina prirodnih materijala, ali gotovo neograničena količina potencijalnih materijala koji se mogu umjetno stvoriti.

Održavanje umjetnih materijala zahtijeva manje brige i pažnje od prirodnih materijala.


Materijali koje je napravio čovjek lako su dostupni jer su jeftini i izdržljivi te mogu biti podvrgnuti grubljem rukovanju od prirodnih materijala i otporni su na lomljenje i oštećenja.

Prirodni materijali mogu se oštetiti ako se sapuni, boje ili druga sredstva za čišćenje koriste za dezinfekciju ili obradu njihovih površina.


Možda će te zanimati

Image
BEZ ADTIVA I KONZERVANSA

Dva hit recepta: S ovim specijalitetima gotovim za pola sata započinje nova tradicija mesnih blagdanskih obroka!

Image
VAŽAN KOMAD

Udobni su i topli: Kardigani koji mogu obogatiti zimske outfite