Vrtlarstvo

Koja je brzina rasta lovor višnje?

Želite posaditi grm koji će izrasti za manje od 2 godine? Lovor višnja savršen je grm za vas. Saznajte zašto je lovor višnja toliko popularna i koliko brzo raste lovor višnja.

lovor-višnja.jpg

Lovor višnja je popularna biljka koja se često koristi kao pregrada između dvorišta i okoline. To je zimzelena biljka koja izuzetno dobro čuva svoje lišće tijekom cijele godine tako da je savršeno za urbane i velike vrtove. Lovor višnja ima sjajno svijetlozeleno lišće koje prekrasno reflektira sunčevu svjetlost pa osvjetljava tamne kutove i svjetluca kada je prekriveno kišnim kapima. U proljeće proizvodi bijele cvjetove, a u jesen se crvene bobice. No, koja je brzina rasta lovor višnje?

Lovor višnja prilično brzo raste pa brzo postigne dobru visinu, ali se zatim smiri i prilično ju je lako održavati. Kada se posadi, lovor višnja raste 30 do 60 cm godišnje. Kada lovor višnja dosegne visinu od 1,5 metara, tada ju je potrebno oblikovati i orezivati kako ne bi nekontrolirano rasla. No, kada i kako orezivati lovor višnju?

Opće orezivanje lovor višnje treba obaviti dva puta godišnje, jednom početkom lipnja i ponovno krajem rujna. Važno je orezivati ​​u pravo vrijeme, kako se ne bi uklonili novi rastući izdanci. Uklonite sve osušene grane kako bi vaša lovor višnja izgledala besprijekorno.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.