Lifestyle

Kako se mjeri opseg struka kod žena?

Kupujete novu haljinu putem interneta? Trebate znati svoj opseg struka kako bi osigurali da vam haljina savršeno pristaje. Saznajte kako se mjeri opseg struka kod žena?

mjerenje-struka.jpg
Foto: Pixabay

Opseg struka kod žena je mjera koja se koristi za procjenu veličine odjeće koja se nosi u području struka. Opseg struka mjeri se na najužem dijelu trbuha iznad pupka. No, kako se mjeri opseg struka kod žena?


Da biste izmjerili opseg struka kod žena, prvo je potrebno pronaći najuži dio trbuha iznad pupka. To može biti između donjeg rebra i pupka, ovisno o tjelesnoj građi osobe. Nakon što ste pronašli najuži dio trbuha, koristite krojačku vrpcu za mjerenje opsega.

Kada izmjerite opseg struka, važno je da ne stišćete krojačku vrpcu previše tijesno jer to može utjecati na točnost mjerenja. Također je važno da se krojačka vrpca ne vrti oko struka kako bi se izbjegle netočnosti u mjerenju.

Nakon što ste izmjerili opseg struka, možete koristiti tablicu veličina koju nude proizvođači odjeće kako biste odabrali odgovarajuću veličinu. Ako je vaš opseg struka između dvije veličine, birajte veću veličinu kako bi odjeća bila udobna i pravilno pristajala. Važno je napomenuti da opseg struka ne daje uvijek točnu sliku o ukupnoj tjelesnoj građi. Stoga se preporučuje korištenje drugih mjera, poput opsega bokova i grudi, kako bi se osiguralo pravilno odabiranje veličine odjeće.Možda će te zanimati

Image
UMJESTO SMEĐE I SIVE

Unesi malo boje: Najljepši ljubičasti komadi za razigrane kombinacije

Image
OBRVE SU OKVIR LICA

Dovoljno je samo nekoliko koraka do savršenih obrva i naglašenih očiju