savjeti

Kako odabrati reket za tenis?

Krenuli ste se baviti tenisom, a sada se pitate kako odabrati reket za tenis? Odgovor donosimo u nastavku

pexels-pixabay-209977.jpg
Foto: Pexels

Kada se pitate kako odabrati reket za tenis, na umu trebate imati nekoliko čimbenika koji će vam olakšati izbor. To su veličina glave reketa, težina reketa, težište reketa, gustoća i raspored žica, tvrdoća reketa, dužina reketa i grip reketa.

Image

Mnogi tenisači kažu da je reket neka vrsta osobne iskaznice igrača, točnije njihov produžetak ruke,. Upravo će zato profesionalci lakše odabrati reket jer dobro poznaju svoje osjećaje i igru te će znati točno što im treba kako bi ublažili svoje slabe točke u igri ili naglasili jače. Rekreativci često odabiru rekete koji su prezahtjevni za njihovo znanje i sposobnosti što samim time ne donosi u igri željeni užitak. Drugi problem su ozljede koje se mogu pojaviti zbog korištenja preteškog ili pretvrdog reketa. Svima je poznata ozljeda nazvana teniski lakat koja je u većini slučajeva rezultat upravo pogrešnog odabira reketa, stoga biste prije kupnje trebali dobro istražiti kako odabrati reket za tenis ili pitati osobe koje se njime bave godinama.

Dakle, za rekreativne su igrače prikladni reketi s profilnom između 25 i 30 milimetara, težine između 260 i 290 grama, a veličina glave im ne smije biti manja od 100 kvadratnih inča. Nadamo da smo vam olakšali odabir i da ćete sada lakše zaključiti kako odabrati reket za tenis. I zapamtite – oprema koju koristite uvijek mora biti kvalitetna, ali i u skladu s vašim tjelesnim mogućnostima kako ne biste izazvali nepotrebne ozljede.