Čistoća

Kako dezinficirati klimu u autu u svega nekoliko koraka?

Osjetite neugodan miris iz klime u autu? Dezinfekcijom klime ćete moći uništiti sve nečistoće unutar klima uređaja. Saznajte kako dezinficirati klimu u autu u nekoliko koraka.

automobil.jpg
Foto: Pixabay

Vaš klima uređaj u automobilu može skupiti bakterije koje mogu oštetiti vaš klima uređaj i vaše zdravlje. Zbog starosti i nedostatka odgovarajućeg održavanja, plijesan, gljivice i mikroorganizmi mogu se početi razvijati u klima uređaju vašeg automobila. No, kako dezinficirati klimu u autu?

Za dezinfekciju klima uređaja u autu najprije ugasite auto i otvorite sva vrata i prozore kako biste prozračili unutrašnjost. Uklonite sve iz ventilacijskih otvora pomoću meke četke ili usisavača s nastavkom za procjepe. Raspršite ili obrišite dezinficijens na otvore za ventilaciju, pazeći da dosegnete sve površine, uključujući i unutrašnjost otvora za ventilaciju.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite dezinficirati klimu u autu je uključiti klimu. Uključite klima uređaj i pustite ga da radi nekoliko minuta kako bi dezinfekcijsko sredstvo cirkuliralo kroz sustav. Isključite klima uređaj i ostavite dezinficijens da odstoji oko 10-15 minuta. Uključite klima uređaj i pustite ga da radi nekoliko minuta kako bi svježi zrak cirkulirao kroz sustav, a višak dezinficijensa obrišite čistom krpom. Ovim načinom uspješno ste dezinficirali klimu u autu.