Play logo
Čistoća

Kako na pravilan način dezinficirati četkicu za zube? Koliko često je potrebno dezinficirati četkicu za zube?

Želite održati zdrave u čiste zube? Dezinfekcija četkice za zube važan je korak. Saznajte kako dezinficirati četkicu za zube u nekoliko koraka.

četkica-za-zube.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Usta su dom mnogim različitim vrstama klica i bakterija. Kada perete zube i jezik, bakterije, slina, pasta za zube i ostaci hrane ostaju na vašoj četkici za zube, a sama voda nije dovoljna za ispiranje. Čak i nakon ispiranja vodom, četkica za zube može biti kontaminirana mikroorganizmima. No, kako dezinficirati četkicu za zube?

Play logo

Kako biste dezinficirali četkicu za zube, potrebno je napraviti otopinu za dezinfekciju. Namakanje vaše četkice za zube u 3% otopine vodikovog peroksida ili antibakterijsku tekućinu za ispiranje usta može pomoći u ubijanju svih bakterija koje bi mogle biti na četkici za zube.

Kako biste izradili otopinu za dezinficiranje četkice za zube najprije pomiješajte 1 čajnu žličicu peroksida u 1 šalici vode. Stavite četkicu za zube u otopinu i potopite ih 15 minuta. Izvadite četkicu za zube iz otopine te ju temeljito isperite prije korištenja. Ovaj način za dezinfekciju četkice za zube već je gotov te je vaša četkica čista i spremna za korištenje.

Play logo