Play logo
Unutarnji mir

Kad je najbolje meditirati? Kako najbolje meditirati?

Želite učiniti svaki dan savršenim? Meditacija je izvrstan način za to. Saznajte što je meditacija i kad je najbolje meditirati.

meditacija.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Meditacija je moćna praksa koja se stoljećima koristi za promicanje mentalnog i fizičkog blagostanja. Dok su dobrobiti meditacije neporecive, mnogi ljudi muče se s pronalaženjem pravog trenutka za meditaciju. Prije svega je važno napomenuti da je najbolje vrijeme za meditaciju ono vrijeme koje vam najviše odgovara i kada se možete opustiti, no osim toga postoje dva dijela dana najbolja za meditaciju.

Play logo

Kad je najbolje meditirati? Jedno od najboljih vremena za meditaciju je prva stvar ujutro. Meditacija čim se probudite može vam pomoći da postavite ton za dan i postavite pozitivan način razmišljanja. Ovo može biti posebno korisno ako ste ujutro skloni tjeskobi ili stresu. Započinjući dan s nekoliko minuta meditacije, možete se osjećati prizemljenijim i usredotočenijim.

Sljedeće vrijeme kada je najbolje meditirati je prije spavanja. Meditacija prije spavanja može pomoći u smirivanju uma i pospješiti miran san. Ovo je posebno korisno ako imate problema sa spavanjem ili se često budite tijekom noći. Kad pronalazite savršeno vrijeme za meditiranje, bitno je eksperimentirati i pronaći ono što vam najbolje odgovara.

Play logo