Uredski materijal

Koje su dimenzije A3 papira?

U potrazi ste za papirom koji je veći od uobičajenog formata papira? A3 papir je sve što trebate. Donosimo koje su dimenzije A3 papira u usporedbi s standardnim A4 papirom.

format-papira.jpg
Foto: Pixabay

Printanje je nešto što s vremena na vrijeme možda smatramo zdravo za gotovo. Ali ponekad je potrebno isprintati nešto vrlo specifično, što nije standardni A4 papir. A3 papir izvrstan je za takve situacije. No, koje su dimenzije A3 papira?

Dimenzije papira serije A rade na obrnutoj skali, pri čemu su najveće dimenzije najmanji broj. A0 papir je puno veći od A5, te je stoga A3 papir veći od standardnog A4 papira. Papir A klase definiran je kao papir s ispravnim omjerima, što znači da se može savršeno presavijati na pola kako bi se stvorila sljedeća najmanja veličina.

A3 papir je oblik papira s kojim ćete se često susresti na poslu ili u školi. Dimenzije A3 papira iznose 297 x 420 mm. Za usporedbu, dimenzije A4 papira su 210 mm x 297 mm. A3 je jedna od popularnijih veličina papira, obično je za postere, planove, grafikone i prezentacije. Iako nisu uobičajena veličina papira za kućnu upotrebu, mnogi pisači nude mogućnost A3 ispisa.