Pravila ponašanja

Bonton ulazak u restoran

Rezervirali ste stol u otmjenom restoranu te vas zanima koji je bonton za ulazak u restoran? Na pravom ste mjestu. Saznajte pravilan bonton za ulazak u restoran.

restoran.jpg
Foto: Pixabay

Restoranski bonton skup je ponašanja kojih se trebate pridržavati kada ste u restoranu. Popis pravila može biti dugačak, ali postoje neka osnovna pravila kojih se uvijek morate pridržavati. Prvo što trebate učiniti je osigurati da ne ometate osoblje restorana kada oni imaju drugog posla. Ako je restoran pun, prije ulaska u njega pokušajte pronaći mjesto za sebe i svog partnera.

Pravilan bonton u restoranu započinje ulaskom u restoran. Kad uđete u restoran, obavezno pozdravite osoblje restorana i ne zaboravite skinuti kapu i kaput. Uvijek je dobro ući u restoran s prednje strane, jer tu obično stoji i član osoblja koji će vas pozdraviti i posjesti. Ako se nađete s nekim u restoranu, najbolje je otići ravno do njegovog stola, a ne stajati ispred i čekati ga.

Bonton za ulazak u restoran određuje i tko prvi ulazi u restoran. Za tradicionalni način ulaska u restoran, muškarac prvi ulazi, a za njim žena. Međutim, ako u restoran ulaze osobe istog spola, tada starija osoba ima prednost ulaska u restoran. Važno je znati pravilan bonton za ulazak u restoran kako biste ostavili dobar dojam osoblju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.