Tehnologija

Zašto je važna rotacija ekrana na kompjuteru?

Ponekad je potrebno napraviti rotaciju ekrana na kompjuteru. Donosimo kratki vodič za rotaciju ekrana na kompjuteru.

ured-kompjuter.jpg
Foto: Pixabay

Rotacija ekrana na kompjuteru važna je kako bi se dobila bolja preglednost. Bez obzira na razlog, postupak rotacije ekrana može je jednostavan.

Prvo što trebate učiniti je desnim klikom miša kliknuti na desktop. Zatim odaberite "Postavke zaslona" iz padajućeg izbornika. Na sljedećem zaslonu kliknite na "Orijentacija" i odaberite željenu opciju.

Ako želite okrenuti ekran za 90 stupnjeva, odaberite "Lanscape (okomito)" ili "Portrait (vodoravno)" za okretanje za 270 stupnjeva. Nakon što odaberete željenu opciju, kliknite na "Primijeni" da biste spremili promjene.

Alternativno, možete koristiti prečac na tipkovnici za brzo okretanje ekrana. To možete učiniti tako da istovremeno pritisnete tipke "Ctrl" + "Alt" + "strelica gore" za normalan prikaz, ili "Ctrl" + "Alt" + "strelica dolje" za okrenuti ekran naglavce.

U nekim slučajevima, ova opcija možda neće biti dostupna, ovisno o vrsti grafičke kartice i operativnog sustava koji se koristi. Ako imate problema s okretanjem ekrana, provjerite dokumentaciju vašeg uređaja ili potražite online upute.

Rotacija ekrana na kompjuteru može značajno poboljšati produktivnost ili udobnost. Koristeći prečac na tipkovnici ili kroz postavke zaslona, možete jednostavno okrenuti ekran na željenu orijentaciju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.