Tehnologija

Zašto je korisno okretanje ekrana na tabletu? Kako okrenuti ekran na tabletu?

Gledate video na tabletu i želite okrenuti ekran vodoravno kako biste bolje vidjeli? Saznajte što je rotacija ekrana na tabletu i kako okrenuti ekran na tabletu.

tablet.jpg
Foto: Pixabay

Tablet je prijenosni uređaj koji se obično koristi za pregledavanje interneta, e-pošte, gledanje video zapisa, igranje igara i druge zadatke. Tableti su obično manji od prijenosnih računala, ali veći od pametnih telefona i imaju zaslon osjetljiv na dodir. Ponekad se može dogoditi da se orijentacija ekrana na tabletu iz nekog razloga promijeni i postane neugodna za korištenje. U takvim slučajevima, važno je znati kako okrenuti orijentaciju ekrana na tabletu.

Postupak za vraćanje orijentacije ekrana na tabletu ovisi o operativnom sustavu koji se koristi. U sustavima Android, korisnici mogu povući prst po ekranu od gore prema dolje kako bi se prikazala alatna traka. Tada je potrebno kliknuti i držati gumb „Rotacija ekrana“ kako bi se otvorile postavke rotacije te možete odabrati željene postavke.

U sustavima iOS, korisnici mogu koristiti Control Center i odabrati željenu orijentaciju ekrana. Control Center se može otvoriti klizanjem prsta od donjeg ruba zaslona prema gore i odabrati ikonu za orijentaciju zaslona. Ovo su dva najbrža načina za okretanje ekrana na tabletu.