Internet

Što najviše troši internet?

Želite smanjiti potrošnju interneta? Za to je potrebno znati što najviše troši internet. Donosimo što najviše troši internet te razlog zašto određene aplikacje troše puno interneta.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Mobilni podaci su način na koji se povezujete na internet kada niste na WiFi mreži. Dok neki mobilni korisnici imaju neograničene mjesečne pakete interneta, drugi će imati ograničene količine podataka svaki mjesec. Mobilni internet se mjeri u megabajtima (MB) i gigabajtima (GB). No, što najviše troši internet?

Postoje tri načina za veliku potrošnju interneta, a to su poruke, pregledavanje weba i korištenje aplikacija. Poruke s priloženim fotografijama visoke razlučivosti zauzet će puno podataka, dok kratka tekstualna poruka neće trošiti puno interneta. Surfanje internetom na mobilnom internetu može potrošiti nekoliko megabajta. To ima smisla s obzirom na to da stranice koje posjećujete mogu imati velike slike ili videozapise.

Međutim, odgovor na pitanje što najviše troši internet su aplikacije. Aplikacije su vjerojatno najveći potrošači interneta na vašem telefonu. Sve što se treba povezati s internetom radi ažuriranja, osvježavanja ili preuzimanja koristit će mobilne podatke. To znači da će sve društvene mreže i aplikacije za streaming, od Facebooka do Twittera, Spotifyja do Netflixa, tiho trošiti gigabajte vašeg interneta.