Tehnologija

Što je e-čitač? Na kojem principu radi e-čitač?

Volite čitati knjige no ne volite ih nositi posvuda? Zašto ne biste isprobali e-čitače? Donosimo što je e-čitač i zašto je on koristan.

e-čitač.jpg
Foto: Pixabay

Najjednostavniji odgovor na pitanje što je e-čitač je da je on ručni uređaj koji vam omogućuje čitanje digitalnih knjiga, odnosno e-knjiga, časopisa, novina ili dokumenata. Materijal za čitanje preuzima se s internetskih trgovina putem bežične ili mobilne veze. Također možete preuzeti knjige na računalo i zatim ih prenijeti na svoj e-čitač putem USB kabela. Kada znate što je e-čitač, važno je znati koje su njegove prednosti.

Jedna od sjajnih prednosti e-čitača je mogućnost preuzimanja besplatnih uzoraka kako biste vidjeli je li vam knjiga po volji prije nego što se obvezujete platiti. Neki e-čitači također nude vlasnicima knjižnicu za posuđivanje i čitanje velikog broja besplatnih klasičnih knjiga kojima možete besplatno napuniti svoju knjižnicu.

Još neke značajke e-čitača uključuju prostor pohrane. Današnji e-čitači imaju prostor pohrane od minimalno 1000 knjiga. Osim toga, zasloni modernih e-čitača omogućuju čitanje čak i na jakom suncu, bez odsjaja ekrana. Neki modeli e-čitača imaju ugrađeno svjetlo za noćno čitanje. Važno je znati što je e-čitač kako bi bili u toku sa današnjom tehnologijom.