Tehnologija

Kako funkcionira prvo punjenje laptopa?

Jedna od najvažnijih pravila kod kupnje novog laptopa je pažljivo prvo punjenje. Saznajte kako treba izgledati prvo punjenje laptopa i zašto je ono posebno.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Kada prvi put punite bateriju laptopa, preporučeno vrijeme punjenja razlikuje se od proizvođača do proizvođača, pa biste te informacije trebali pronaći u korisničkom priručniku. Čimbenici kao što su koliko energetskih ćelija ima unutar vaše baterije, koliko je velika ili koliko je napunjena kada se šalje, svi će utjecati na to kako ćete je puniti. Donosimo kako treba izgledati prvo punjenje laptopa te kako uštedjeti bateriju.


Za pravilno prvo punjenje laptopa najbolje je pročitati korisnički priručnik. Različiti proizvođači imaju različite preporuke o trajanju punjenja, ali svi se slažu da biste trebali napuniti prijenosno računalo do 100%. U redu je koristiti svoje prijenosno računalo dok se puni budući da je uključeno u zidnu utičnicu.

Kada znate kako funkcionira prvo punjenje laptopa, važno je znati kako produžiti vijek trajanja baterije. Najbolji način za štednju baterije na laptopu je aktivacija načina mirovanja kada laptop nije u upotrebi. Dok nije priključen na punjač i nećete ga koristiti, stavite svoj laptop u stanje mirovanja. Potpuno isključivanje laptopa zahtijevat će od vas da prođete kroz slijed pokretanja koji može potrošiti dodatnu energiju pa je poželjniji način mirovanja. Prvo punjenje laptopa je izuzetno važno za štednju baterije svakog laptopa.


Možda će te zanimati

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse

Image
ČEŠKI FENOMEN

Što se dogodi tinejdžeru kada otkrije da mu je tata gej? Život mu se okrene naglavačke