Primjer maila

Kako napisati poslovni mail?

Šaljete poslovni mail ali ne znate što točno napisati? Ovaj primjer poslovnog maila pomoći će vam u pisanju vašeg poslovnog maila.

mail.png
Foto: Pixabay

Poslovni mail je elektronički mail koji se koristi u poslovne svrhe. To može uključivati razmjenu informacija s kolegama, komunikaciju s klijentima ili poslovnim partnerima, zahtjeve za informacijama ili ponudama. Poslovni mail se razlikuje od osobnog maila po tome što je profesionalniji i sadrži poslovne informacije. No, koji je primjer poslovnog maila?

Prvo što treba sadržavati poslovni mail je naslov. Naslov može biti nešto poput „Zahtjev za informacijama o proizvodima“. Kada ste upisali naslov, sada je redu pisanje sadržaja. Sadržaj vašeg maila može izgledati ovako:

Poštovani,

Moje ime je [Vaše ime], a ja sam [Vaša pozicija] u [ime vaše tvrtke]. Radujemo se što se susrećemo i željeli bismo saznati više o vašim proizvodima i uslugama. Da li biste mogli poslati informacije o vašim proizvodima, uključujući cijene, specifikacije i dostupnost? Također bismo voljeli saznati više o vašim postojećim klijentima i referencama.

Hvala vam na vašem vremenu i radujemo se suradnji s vama.

S poštovanjem,

[Vaše ime]

U ovom primjeru, poslovni mail sadrži jasan naslov koji opisuje temu, profesionalni ton, kontakt informacije pošiljatelja, specifične zahtjeve i pozdrave. Također, u poslovnom mailu se koristi standardni jezik i ne koristi se neformalni jezik ili skraćenice.