Tehnologija

Može li laptop raditi bez baterije?

Baterija vašeg laptopa ne radi ispravno te vas zanima može li laptop raditi bez baterije? Donosimo jednostavan odgovor na pitanje može li laptop raditi bez baterije.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Ako je baterija vašeg laptopa prazna ili ne radi ispravno, možda se pitate možete li i dalje koristiti laptop ako izvadite bateriju. Jednostavan odgovor na pitanje može li laptop raditi bez baterije je da. Možete koristiti laptop bez baterije. Vaš laptop mora biti uključen u strujnu utičnicu kako bi radio bez baterije. Laptop bi se odmah ugasio ako ga isključite, baš kao što bi to učinilo obično računalo.

Kada znate odgovor na pitanje može li laptop raditi bez baterije, važno je znati postoje li prednosti korištenja laptopa bez baterije. Glavni razlog zašto baterije uopće postoje na laptopima je da nam ponude prenosivost. No, ako vam to baš i nije potrebno ili ste zbog prazne baterije prisiljeni odustati od toga, još uvijek imate mogućnost korištenja laptopa bez baterije.

Međutim, ukoliko baterija vašeg laptopa nije oštećena, ne preporuča se da ju uklanjate iz laptopa. Rizik od gubitka nespremljenih podataka, pa čak i mogućeg oštećenja vaših komponenti na ovaj je način veći, jer rad prijenosnog računala bez baterije znači da će se vaš uređaj odmah isključiti kad god nestane struje.