Tehnologija

Zašto mobitel ne očitava SD karticu?

Stavili ste SD karticu u vaš mobitel no on ne očitava SD karticu? To može biti iz nekoliko razloga. Saznajte koji su razlozi zašto mobitel ne očitava SD karticu.

sd-kartica.jpg
Foto: Pixabay

SD kartica je mali, prenosivi uređaj za pohranu podataka koji se često koristi u mobilnim uređajima, kao što su mobiteli, fotoaparati i tableti. SD kartice se koriste za pohranu slika, videozapisa, glazbe i drugih podataka. Kada stavite SD karticu u mobitel, svi podaci sa SD kartice bi se trebali prikazati na vašem mobitelu. No, što ako mobitel ne očitava SD karticu?

Ako vaš mobitel ne očitava SD karticu, to može biti zbog više razloga. Prvi mogući razlog je da je SD kartica neispravna. To možete provjeriti koristeći SD karticu u drugom uređaju. Ako drugi uređaj ne može pročitati SD karticu, onda je vjerojatno neispravna i treba je zamijeniti.

Drugi mogući razlog zašto mobitel ne očitava SD karticu je da SD kartica nije kompatibilna sa vašim mobitelom. Neki mobiteli imaju ograničenja za vrstu ili kapacitet SD kartice koju mogu pročitati. Provjerite upute za vaš mobitel kako biste saznali koje vrste SD kartica su kompatibilne. Ako vaš mobitel ne očitava SD karticu, to može biti zbog neispravnosti SD kartice ili nekompatibilnosti sa vašim mobitelom. Potrebno je istražiti svaki od ovih mogućih razloga kako bi se utvrdilo što je uzrok i kako ga riješiti.