Tehnologija

Kindle ili tablet - što kupiti kindle ili tablet?

Želite kupiti novi pametni uređaj za čitanje e-knjiga i gledanje videa a ne možete se odlučiti između kindlea i tableta? Na pravom ste mjestu. Kindle ili tablet - što kupiti kindle ili tablet?

kindle.jpg
Foto: Pixabay

Kako biste znali što odabrati, kindle ili tablet, potrebno je znati što je kindle, a što tablet. Kindle je počeo kao čitač e-knjiga. To omogućuje čitateljima da lako nose više e-knjiga na malom uređaju. Kindle ima mat zaslon koji pomaže smanjiti odsjaj sunčeve svjetlosti ili drugih izvora svjetlosti i time olakšava olakšava čitanje. Osim toga, baterija kindlea je vrlo dugotrajna. Kindle se može puniti samo jednom mjesečno, čak i uz veliku upotrebu.

Tablete je nešto između pametnih telefona i prijenosnih računala. Većina tableta obično su veća od pametnih telefona i mogu raditi većinu istih stvari kao pametni telefoni osim upućivanja poziva i slanja SMS-a. Tableti su mala računala koja koriste zaslon osjetljiv na dodir za zamjenu tipkovnice ili miša. Može se koristiti za gotovo sve što biste koristili na običnom prijenosnom računalu, uključujući online kupovinu, tipkanje dokumenata i video razgovore s prijateljima. Također možete čitati e-knjige.

No, što odabrati, kindle ili tablet. Kada se odlučujete između kupovine kindlea i tableta, potrebno je odlučiti za što želite koristiti pametni uređaj. Ako želite koristiti vaš uređaj izuzetno za čitanje e-knjiga, tada je Kindle logičniji odabir. Međutim ako želite više funkcija na vašem pametnom uređaju, poput igranja igrica, gledanja videa i pretraživanja internetskih preglednika, tada je tablet bolji izbor.