Društvene mreže

Savjeti za snimanje reelsa za Instagram

Imate ideju za zabavan reel, ali ne znate kako snimiti reels? Donosimo brz i jednostavan način kako snimiti reels.

reels.jpg
Foto: Pixabay

Reels je relativno nova značajka na Instagramu koja korisnicima omogućuje stvaranje i dijeljenje kratkih videozapisa s ponavljanjem. Ovi videozapisi mogu trajati do 60 sekundi i mogu uključivati glazbu, efekte i druge značajke koje ih čine privlačnijim i zabavnijim. No, kako snimiti reels?

Reelsi se mogu brzo i jednostavno snimiti unutar Instagram aplikacije. Da biste započeli snimati svoj reels, otvorite aplikaciju Instagram i idite na karticu "Reels" koja se nalazi na dnu zaslona. Kada ste na kartici Reels, dodirnite znak "+" koji se nalazi na dnu zaslona. Ovo će vas odvesti na ekran za snimanje.

Prije nego počnete snimati, možete odabrati omjer slike videozapisa. Možete birati između klasičnog omjera 1:1 ili omjera 9:16 za video preko cijelog zaslona. Također možete odabrati snimanje prednjom ili stražnjom kamerom. Nakon što odaberete omjer širine i visine, možete početi snimati svoj reels. Možete snimati do 60 sekundi, a također možete pauzirati i nastaviti snimanje po potrebi. Također možete dodati glazbu u svoj kolut odabirom pjesme iz glazbene biblioteke ili korištenjem zvuka iz drugog koluta.

Nakon što završite sa snimanjem, možete urediti svoj reels dodavanjem teksta, naljepnica i drugih elemenata kako biste ga učinili zanimljivijim i privlačnijim. Također možete koristiti razne filtre i efekte kako biste poboljšali cjelokupni izgled reelsa. Ovaj način kako snimiti reels već je gotov te sada imate objavljen reels na svom profilu.