Tehnologija

Kako provjeriti memoriju na laptopu?

Ne možete instalirati nove aplikacije na laptop jer nemate memorije? Postoji jednostavan način kako provjeriti memoriju na laptopu.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Memorija znači dvije stvari na računalima. Fizička memorija je prostor na vašem tvrdom disku, koji određuje koliko datoteka vaše računalo može držati. Memorija s izravnim pristupom, odnosno RAM u velikoj mjeri određuje koliko brzo vaše računalo može raditi. Kada želite provjeriti memoriju na laptopu, to znači provjeriti koliko imate dostupnog prostora za instaliranje aplikacija na vaš laptop.

Prvo što trebate napraviti kako biste provjerili memoriju na laptopu je otvaranje postavki. Pritisnite gumb start u donjem desnom kutu, a zatim kliknite ikonu za otvaranje postavki vašeg laptopa. Pritisnite sustav, a zatim u oknu s lijeve strane kliknite na gumb pohrana.

Ovaj način kako provjeriti memoriju na laptopu već je gotov. U prozoru na ekranu biste trebali vidjeti pojedinosti o vašoj primarnoj memoriji. Ovdje će vam operacijski sustav pokazati preostali prostor za pohranu, kao i kako se vaš disk trenutno koristi. Ako kliknete bilo koju kategoriju, vidjet ćete dodatne opcije za upravljanje prostorom za pohranu.