Tehnologija

Kako prebrojati znakove u Wordu?

Trebate prebrojati broj znakova u Wordu za školski seminar ili znanstveni rad? Kako prebrojati znakove u Wordu u svega nekoliko klikova?

word.png
Foto: Pixabay

Nekada ćete možda morati znati da koliko vaš Word dokument ima znakova. Microsoft Word aplikacija olakšava prebrojavanje broja znakova na dva načina. Najbolji način za brojanje znakova je putem statusne trake na dnu zaslona. Donosimo kako prebrojati znakove u Wordu.

Word umjesto vas prati mnoge statistike, kao što su ukupan broj stranica, odlomaka, redaka, riječi i znakova. Word razlikuje ukupan broj znakova u vašem dokumentu s razmacima ili bez njih. Ponekad ćete morati znati jedno ili drugo, ali ako morate napisati određeni broj znakova, a zahtjevi nisu navedeni, obično možete pretpostaviti da je to ukupan broj znakova uključujući razmake. No, kako prebrojati znakove u Wordu?

Prvi korak načina kako prebrojati znakove u Wordu je klikanje na karticu pregled na alatnoj traci. Zatim kliknite na postavku broj riječi. Pojavit će se prozor za brojanje riječi. U dijaloškom okviru biti će vidljive sve informacije vezane za broj znakova u Wordu, kao što su broj znakova bez razmaka, broj znakova sa razmakom te broj riječi. Ovaj način kako prebrojati znakove u Wordu već je gotov.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.