Play logo
na dva načina

Kako otkriti WiFi lozinku?

Zanima vas kako otkriti WiFi lozinku koju ste zaboravili? Saznajte u nastavku

pexels-picjumbocom-461077.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Iako smo danas svi naučeni na mobilni internet koji svakodnevno koristimo, nekada se nađemo u situaciji kada nam je potrebno spojiti se na WiFi mrežu. A kako otkriti WiFi lozinku kada smo je zaboravili?

Play logo

Dobro nam je svima poznat primjer situacije u kojoj smo potpuno smetnuli s uma kako glasi naša lozinka za WiFi. Primjerice – predugačka je ili komplicirana te je dugo niste upisivali, a sada je se više ne možete sjetiti. Ako se pitate kako otkriti WiFi lozinku, jedan od načina je provjera lozinke koja piše na ruteru.
Sljedeći način je provjera na Windowsima. Dakle, otvorite Start meni i počnite tražiti “Network Status”. U rezultatima će se pojaviti opcija “Change Adapter Options” pa kliknite na njega. Ako imate starije Windowse 7, odite u Control Panel > Network and Internet > Network Connections. Stisnite desni klik na vaš WiFi adapter i u listi odaberite Status > Wireless Properties. Unutar Security Taba, trebali biste vidjeti lozinku, no ona neće biti vidljiva. Samo stisnite “Show Characters” opciju i lozinka će biti u “običnom” tekstu.

Ako vas zanima kako otkriti WiFi lozinku preko Androida, to je već malo kompliciranije. Ali, ako posjedujete Android 10 onda imate sreće. Samo uđite u Settings > Network & Internet > WiFi. U slučaju da trenutačno spojeni na WiFi mrežu za koju želite naći lozinku, stisnite još na “Saved Networks” gumb, “Share” gumb i ispod QR koda će biti vaša lozinka.

Dakle, ovo su dva načina kako otkriti WiFi lozinku ako ste je zaboravili. Za ubuduće, najbolje bi bilo da je zapišete na papirić i zalijepite na ruter tako da je možete pogledati kada god vam je potrebna.

Play logo
Play logo