Tehnologija

Kako koristiti smart TV? Koje su osnovne karakteristike smart TV-a?

Kupili ste smart TV, no ne znate kako koristiti smart TV? Na jednostavan i učinkovit način saznajte kako koristiti smart TV.

smart-tv.jpg
Foto: Pixabay

Smart TV se povezuje izravno s internetom i uključuje operativni sustav koji vam omogućuje pristup, upravljanje i gledanje online i mrežnih medijskih sadržaja kao što su Netflix bez potrebe za korištenjem dodatnog uređaja kao što je. Pametni televizori pristupaju mrežnom sadržaju povezivanjem na isti širokopojasni usmjerivač i Wi-Fi mrežu koju koristite za povezivanje vašeg računala s internetom. No, kako koristiti smart TV?

Prvo što je potrebno znati kod ovog načina kako koristiti TV je paljenje i spajanje na internetsku vezu. Nakon što je vaš TV spojen i uključen, od vas će se tražiti da unesete podatke za prijavu koje zahtijeva vaš davatelj internetskih usluga. Smart TV će prikazati izbornik na zaslonu koji uključuje popis dostupnih internetskih kanala koji se nalaze u obliku aplikacija.

Sljedeći korak načina kako koristiti smart TV je ulazak u aplikacije. Kada kliknete na ikonu određenog kanala ili aplikacije pomoću daljinskog upravljača, biti ćete preusmjereni na njegovu ponudu sadržaja koju možete odabrati i pogledati. Ovaj način kako koristiti smart TV odgovara većini smart TV-a, međutim postoje određene razlike između modela i proizvođača smart TV-a.