Play logo
Tehnologija

Kako koristiti Google Street View?

Zanima vas kako koristiti Google Street View? Saznajte jednostavan način kako koristiti Google Street View.

google.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Google street view je kartografski servis koji korisnicima omogućuje pregled panoramskih fotografija od 360 stupnjeva i karata ulica, gradova i znamenitosti iz cijelog svijeta. Google Street View korišten je na mnogo različitih načina, kao za putovanja, posao, nekretnine i više. Također je korišten u filmskoj sceni. Stoga je vrlo korisno i potrebno znati kako koristiti Google Street View.

Play logo

U traku Google pretraživanja upišite adresu koju želite pronaći. Vidjet ćete Googleovu ploču znanja s pojedinostima o lokaciji i fotografijama popularnih mjesta. Ako je lokacija pokrivena Street Viewom, vidjet ćete fotografije s oznakom Street View. Kliknite tu fotografiju za pristup Street Viewu za tu lokaciju na Google kartama.

Osim toga, postoji još jedan način kako koristiti Google Street View. Otvorite Google karte u vašem mrežnom pregledniku. Ako preglednik ima pristup vašoj lokaciji, otvorit će kartu u vašoj blizini. Sada kliknite bilo gdje na karti. Ako mjesto podržava Google Street View, vidjet ćete donju donju geolokacijsku karticu sa slikom lokacije. Kliknite na to za pristup Street Viewu. Ovo su dva najjednostavnija načina kako koristiti Google Street View.

Play logo