Play logo
Pametni uređaji

Kako kopirati tekst pomoću ctrl tipke?

Želite kopirati tekst pomoću tipke ctrl bez korištenja miša? To ne može biti jednostavnije. Saznajte kako kopirati tekst s tipkom ctrl.

kopiranje-teksta.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Umorni ste od klikova desnom tipkom miša samo za pristup jednostavnim naredbama kao što su kopiranje i lijepljenje? Ovaj postupak nije jako radno intenzivan, ali može postati jako zamorno i monotono. Srećom, postoje tipkovnički prečaci za kopiranje i lijepljenje. Ako ne koristite naredbe prečaca, propuštate jednostavan način za uštedu vremena i truda. Donosimo kako kopirati tekst pomoću tipke ctrl.

Play logo

Prvi korak načina kako kopirati tekst pomoću tipke ctrl je jednostavno kopiranje. Sve što vam je potrebno za kopiranje teksta su tipke „Ctrl“ i „C“. Ovaj tipkovnički prečac za kopiranje teksta šalje tekst u međuspremnik u memoriji sustava. Jednostavno označite tekst koji želite kopirati i pritisnite tipke Ctrl + C kako bi kopirali tekst.

Sljedeći korak načina kako kopirati tekst pomoću tipke ctrl je lijepljenje kopiranog teksta. Za ovaj korak potrebne su vam tipke Ctrl + V. Tipke Ctrl + C kopiraju tekst u međuspremnik, a tipkovnički prečac Ctrl + V je upravo suprotan. On lijepi tekst iz međuspremnika u vaš dokument gdje god se nalazi vaš kursor. Vrlo je korisno poznavati ovaj način kako kopirati tekst s tipkom ctrl jer ovaj način vam može uštedjeti vrijeme i trud.

Play logo