Pametni uređaji

Kako kopirati tekst pomoću ctrl tipke?

Želite kopirati tekst pomoću tipke ctrl bez korištenja miša? To ne može biti jednostavnije. Saznajte kako kopirati tekst s tipkom ctrl.

kopiranje-teksta.jpg
Foto: Pixabay

Umorni ste od klikova desnom tipkom miša samo za pristup jednostavnim naredbama kao što su kopiranje i lijepljenje? Ovaj postupak nije jako radno intenzivan, ali može postati jako zamorno i monotono. Srećom, postoje tipkovnički prečaci za kopiranje i lijepljenje. Ako ne koristite naredbe prečaca, propuštate jednostavan način za uštedu vremena i truda. Donosimo kako kopirati tekst pomoću tipke ctrl.

Prvi korak načina kako kopirati tekst pomoću tipke ctrl je jednostavno kopiranje. Sve što vam je potrebno za kopiranje teksta su tipke „Ctrl“ i „C“. Ovaj tipkovnički prečac za kopiranje teksta šalje tekst u međuspremnik u memoriji sustava. Jednostavno označite tekst koji želite kopirati i pritisnite tipke Ctrl + C kako bi kopirali tekst.

Sljedeći korak načina kako kopirati tekst pomoću tipke ctrl je lijepljenje kopiranog teksta. Za ovaj korak potrebne su vam tipke Ctrl + V. Tipke Ctrl + C kopiraju tekst u međuspremnik, a tipkovnički prečac Ctrl + V je upravo suprotan. On lijepi tekst iz međuspremnika u vaš dokument gdje god se nalazi vaš kursor. Vrlo je korisno poznavati ovaj način kako kopirati tekst s tipkom ctrl jer ovaj način vam može uštedjeti vrijeme i trud.