Play logo
Tehnologija

Kako formatirati SD karticu na laptopu?

Želite zaštiti svoje podatke na SD kartici? Potrebno je formatirati SD karticu na laptopu. Donosimo što je SD kartica i kako formatirati SD karticu na laptopu.

laptop.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

SD kartica je vrsta prijenosnog uređaja za pohranu koji se obično koristi u fotoaparatima, pametnim telefonima i drugim prijenosnim uređajima. To je mala, tanka kartica koja može pohraniti veliku količinu podataka, uključujući fotografije, video zapise, glazbu i dokumente. Međutim, kao i kod bilo kojeg drugog uređaja za pohranu, SD kartice se s vremenom mogu zatrpati i napuniti nepotrebnim datotekama. U tim slučajevima možda će biti potrebno formatirati SD karticu kako biste izbrisali stare podatke i počeli ispočetka. No, kako formatirati SD karticu na laptopu?

Play logo

Prvo što trebate učiniti kada želite formatirati SD karticu na laptopu je umetnuti SD karticu u laptop. Otvorite mapu "Računalo" i pronađite SD karticu. Trebao bi se pojaviti kao prijenosni pogon. Desnom tipkom miša kliknite SD karticu i odaberite "Formatiraj".

Sljedeće što trebate učiniti kada želite formatirati SD karticu na laptopu je odabrati sustav. U prozoru „Formatiranje“ odaberite datotečni sustav koji želite koristiti i kliknite "Start". Potvrdite da želite formatirati SD karticu i kliknite "U redu". Pričekajte da se proces formatiranja završi. To može potrajati nekoliko minuta ovisno o veličini SD kartice. Vaša SD kartica sada je formatirana i spremna za korištenje.

Play logo