Društvene mreže

Kako deaktivirati Facebook, a ostaviti Messenger?

Želite odmoriti od Facebooka, ali ne želite izbrisati Messenger. Deaktivacijom Facebooka vaš račun neće biti izbrisan te ga možete ponovno aktivirati kad god želite, a Messenger ostaje upotrebljiv.

facebook.jpg
Foto: Pixabay

Možete nastaviti koristiti Messenger nakon što deaktivirate svoj Facebook račun. Čak i ako je vaš račun privremeno nedostupan, i dalje možete razgovarati sa svojim prijateljima putem Messengera. U isto vrijeme, ljudi vas mogu tražiti i slati vam poruke. Korištenje Messengera neće automatski ponovno aktivirati vaš Facebook račun. No, kako deaktivirati Facebook a ostaviti Messenger?

Prvo što trebate učiniti kada želite deaktivirati Facebook a ostaviti Messenger je otvoriti Facebook aplikaciju na svom mobitelu. Kliknite svoju sliku profila u gornjem desnom kutu zaslona. Odaberite „Postavke i privatnost“, a zatim kliknite „Postavke“.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite deaktivirati Facebook a ostaviti Messenger je pronaći opcije deaktivacije. Kliknite na „Pravila privatnosti“, zatim kliknite na „Vaše Facebook informacije“. Kliknite na „Deaktivacija i brisanje“, a zatim odaberite „Deaktivirajte korisnički račun“, kliknite na „Nastavi na deaktiviranje korisničkog računa“ i slijedite upute za potvrdu. Kada privremeno deaktivirate Facebook račun, možete i dalje bez problema korisititi Messenger.