Interijer

Što znači slon okrenut prema prozoru?

Figurice slona imaju snažno značenje u nekim mitologijama. Značenje slona mijenja se ovisno o njegovom položaju u kući. Što znači slon okrenut prema prozoru?

slon.jpg
Foto: Pixabay

Figurica slona zauzima važno mjesto u mitologiji i često se koristi u uređenju doma, kako bi simbolizirala moć, integritet i snagu. Feng shui je drevna kineska vještina uređenja prostora. Slonovi, u feng shuiju simboliziraju moć, mudrost, sreću i plodnost. Ljudi često postavljaju kipove i slike slonova kako bi unijeli pozitivnost u dom. Međutim, slon okrenut prema prozoru ima posebno značenje.

Figurice slonova, prema feng shuiju, trebali bi biti postavljeni blizu ulaznih vrata ili glavnog ulaza u kuću ili ured. Najbolji smjer za držanje kipa slona je okrenut prema prozoru. Slon okrenut prema prozoru štiti prostoriju od zla i negativne energije, a donosi sreću i dobre vibracije.

Slon okrenut prema prozoru nije jedini način da se donese sreća u dom. Feng shui smatra da slonovi djeluju kao spasitelji i zaštitnici, a postavljanje kipova na ulazna vrata smatra se srećom. Možete postaviti nekoliko slonova s ​​podignutom surlom na ulazna vrata ako vaš dom ima širok ulaz. Također možete postaviti slona blizu prednjeg ulaza ili sjeveroistočnog kuta kuće. Svaki slon okrenut prema prozoru ima posebno značenje te je on uvijek snažniji od negativne energije.