Sport

Kako pretvoriti bicikl u električni?

Želite pretvoriti obični bicikl u električni? To je moguće u svega nekoliko minuta. Donosimo najbolji način kako pretvoriti bicikl u električni.

električni-bicikl.jpg
Foto: Pixabay

Električni bicikli su sve popularniji, i to s dobrim razlogom. Najbolji električni bicikli zamjenjuju automobil za obavljanje poslova po gradu i uvelike povećavaju udaljenosti koje je moguće voziti na jednom od najboljih bicikala za gradsku vožnju . Električni bicikl također može biti izvrstan alat za poboljšanje vaše kondicije i nudi motivaciju većeg raspona cesta za istraživanje.

Prvi korak načina kako pretvoriti bicikl u električni je kupovanje kompleta za preinaku bicikla u električni. Ovaj komplet pokreće vaš prednji ili stražnji kotač putem ručica. Kada ste kupili željeni komplet, tada najprije zamijenite gumu i zračnicu. Najprije uklonite gumu i zračnicu s trenutnog prednjeg kotača, a zatim ih postavite na novi kotač iz kompleta. Obavezno provjerite je li guma pravilno usmjerena, ako je, provjerite je li guma postavljena tako da kabel koji viri iz zračnice bude na lijevoj strani.

Sljedeće što je potrebno napraviti kako bi pretvorili bicikl u električni je pričvršćivanje nosača. Postoji remen koji treba pričvrstiti na šipke kako bi držač držao na mjestu i spriječio njegovo okretanje. Zatim je potrebno pričvrstiti magnetski disk i senzor. Magnetni disk ima podijeljeni dizajn tako da se može jednostavno zakačiti oko unutarnje strane kotača. Zatim zalijepite senzor na okvir izravno u liniji s magnetima. Ovaj način kako pretvoriti bicikl u električni već je gotov te za kraj jednostavno priključite kablove. Najdeblji kabel je glavni kabel za napajanje i treba ga samo priključiti na kabel koji se proteže iz čvorišta. Drugi narančasti kabel spaja se na senzor ritma.