Kulinarstvo

Što poslužiti uz pršut? Kako poslužiti pršut?

Poslužujete pršut kao predjelo na domjenku, ali ne znate što poslužiti uz pršut? Saznajte što poslužiti uz pršut kao vrhunski prilog.

pršut.jpg
Foto: Pixabay

Pršut je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih delicija u mediteranskim zemljama, posebno u Hrvatskoj. To je komadić sušenog i dimljenog svinjskog mesa koji se jede u tankim listićima. Pršut se može poslužiti samostalno ili kao dio većih jela. Ako se poslužuje samostalno, najbolje je da se jede uz hladno vino ili pivo, te uz kruh i maslac. Pršut se može poslužiti i uz druge začine, kao što su luk, masline, paprika i senf.

No, što poslužiti uz pršut kao predjelo? Među popularnim jelima s pršutom je pršut i dinja. Kombinacija pršuta i dinje se često koristi kao predjelo. Također, pršut se može kombinirati s vrstama sira, kao što je gorgonzola ili parmezan, ili s rukolom, rajčicom ili avokadom.

Kada je u pitanju posluživanje pršuta, važno je da se jede svježe i da se skladišti na odgovarajući način. U svakom slučaju, pršut je jedna od onih delicija koja se uvijek sviđa svima, i koja se može prilagoditi različitim okusima i preferencijama. Posluživanje pršuta uz hladno pivo ili vino, kruh, maslac i druge začine je uvijek sigurni izbor za druženje s prijateljima ili obitelji.