Kuharica

Kako se priprema smrznuto povrće u fritezi na vrući zrak?

Smrznuto povrće u fritezi na vrući zrak jedan je od najbržih i najlakših načina za pripremu zdravog i ukusnog obroka. Pogledajte kako se priprema smrznuto povrće u fritezi na vrući zrak.

smrznuto-povrce.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj recept je idealan za one koji žele brz i jednostavan način pripreme zdravog jela. Ovdje se nalazi recept za smrznuto povrće u fritezi na vrući zrak.

Sastojci za pripremu smrznutog povrća u fritezi na vrući zrak:

  • smrznuto povrće (špinat, grašak, mrkva, kukuruz, cvjetača)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Kako se priprema smrznuto povrće u fritezi na vrući zrak?

Zagrijte fritezu na 200°C. U međuvremenu, smrznuto povrće stavite u zdjelu i prelijte maslinovim uljem. Dodajte sol i papar prema želji. Promiješajte povrće kako bi se svi komadi jednako natopili uljem i začinima.

Stavite smrznuto povrće u fritezu i pecite 8-10 minuta, ovisno o debljini povrća i željenoj hrskavosti. Povremeno protresite košaru friteze kako bi se povrće ravnomjerno ispeklo sa svih strana. Kad je povrće gotovo, izvadite ga iz friteze i poslužite toplo.

Ovaj recept za smrznuto povrće u fritezi na vrući zrak jednostavan je za pripremu i idealan za sve koji žele pripremiti zdrav i ukusan obrok u kratkom vremenu. Uz ove točne količine sastojaka, dobit ćete savršeno hrskavo i zdravo povrće u samo nekoliko minuta.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.