Kulinarstvo

Kako prepoznati pokvareno kuhano jaje?

Kuhano jaje vam izgleda sumnjivo? Potrebno je provjeriti je li jaje pokvareno prije jela. Donosimo jednostavne načine kako prepoznati pokvareno kuhano jaje.

jaje.jpg
Foto: Pixabay

Kuhano jaje je jednostavno, ali nutritivno jelo koje se često koristi kao dio svakodnevne prehrane. Kuhano jaje može se jesti samostalno ili korišteno kao sastojak u raznim jelima, od sendviča do salata. Međutim, kuhana jaja mogu se pokvariti, što može uzrokovati probleme s probavom i donijeti neugodne mirise i okuse. Kako biste izbjegli jesti pokvareno kuhano jaje, potrebno je znati kako prepoznati pokvareno kuhano jaje.

Prvi način kako prepoznati pokvareno kuhano jaje je pomoću fizičkih osobina. Ako jaje izgleda prljavo ili pocrnjelo, vjerojatno je pokvareno. Pokvarena jaja često imaju i neugodan miris, stoga obratite pažnju na miris kuhanog jaja prije nego ga pojedete. Pokvarena jaja obično imaju neugodnu, gumenu teksturu, stoga ako se jaje osjeti neuobičajeno, to može biti znak da je pokvareno.

Još jedan način kako prepoznati pokvareno kuhano jaje je pomoću vode. Napunite malu posudicu vodom te stavite kuhano jaje u posudu. Zdravo jaje će potonuti na dno posude, dok će pokvareno jaje plivati na površini. Kada ste uvjereni da je vaše jaje pokvareno, najbolje bi bilo da ga ne koristite.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.