Kulinarstvo

Kako prepoznati pokvareni jogurt?

Istek trajanja jogurta vam je pri kraju? Najbolje je provjeriti je li pokvaren prije uporabe. Saznajte kako prepoznati pokvareni jogurt na nekoliko različitih načina.

jogurt.jpg
Foto: Pixabay

Jogurt je proizvod koji se proizvodi od mlijeka, a njegov izgled i okus ovisi o vrsti mlijeka i dodatnih sastojaka koje se koriste u procesu proizvodnje. Pokvareni jogurt je onaj koji je izgubio svoj normalan okus i miris i može sadržavati štetne bakterije. No, kako prepoznati pokvareni jogurt?

Prvo što trebate učiniti kada želite prepoznati pokvareni jogurt je pomirisati jogurt. Pokvareni jogurt često ima neugodan miris koji nije tipičan za svjež jogurt. Ako osjetite neugodan miris, jogurt nije siguran za konzumiranje. Osim toga, možete provjeriti teksturu jogurta. Pokvareni jogurt može imati gustu i viskoznu teksturu koja se razlikuje od teksture normalnog jogurta.

Još jedan test kojim možete provjeriti je li jogurt pokvaren je pomoću boje. Pokvareni jogurt može biti tamniji od normalnog jogurta. Ako sumnjate u kvalitetu jogurta, najbolje ga je baciti i kupiti novi. No, kako spriječiti da jogurt postane pokvaren? Držite ga u hladnjaku na temperaturi ispod 4°C.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.