Play logo
Kulinarstvo

Kratki vodič i kreativni savjeti za posluživanje dunje

Dinja je osvejžavajuće voće koje se slaže s mnogim namirnicama. Kako poslužiti dinju? Kako kombinirati dinju s drugim namirnicama?

dinja.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Dinja je slatko i osvježavajuće voće u kojem se može uživati na razne načine. Bez obzira na način na koji ćete ju poslužiti, dinja će vas uvijek osvježiti. Za rezanje dinje koristite oštar nož jer može biti teško prorezati čvrstu koru. Također, dobro je odabrati zrelu dinju, koja će biti ukusnija i lakša za rezanje. No, kako poslužiti dinju?

Play logo

Prvo što trebate znati kada želite poslužiti dinju je ohladiti ju. Dinju je najbolje poslužiti ohlađenu, stoga je prije posluživanja svakako čuvajte u hladnjaku. Također možete staviti kriške dinje u zamrzivač na nekoliko minuta prije posluživanja za dodatno osvježenje.

Kada je dinja ohlađena, možete birati kako izrezati dinju. Dinju narežite na ploške ili kriške, uklanjajući joj koru i sjemenke. Osim toga, dinju možete narezati i na sitne kockice i poslužiti kao osvježavajući međuobrok. Dinju također možete poslužiti kao salatu. Dinju narezanu na kockice pomiješajte s drugim voćem i povrćem kako biste napravili ukusnu i zdravu salatu. Ovo su najukusniji načini za posluživanje dinje.

Play logo