Od mrkve do trešanja

Do preplanulog tena na zdrav način: Namirnice koje potiču brže tamnjenje

Namirnice bogate beta-karotenom i likopenom trebala bi uvrstiti u svoju ljetnu prehranu za zdrav i preplanuli izgled kože

pexels-mikhail-nilov-8157739.jpg
Foto: Pexels

Da ljepota dolazi iznutra već je odavno poznato, a isto to vrijedi i za zdravu preplanulost. Naime, za brzu i zdravu preplanulost, bez ikakvih rizika za kožu, važno je slijediti adekvatnu prehranu, a time se ponajprije misli na konzumiranje hrane koja potiče tamnjenje. Nije važno samo nanositi prave kreme za sunčanje i ulja za tamnjenje, nego i jesti pravu hranu, a riječ je o namirnicama koje, zahvaljujući vitaminima i mineralima olakšavaju tamnjenje, jer potiču proizvodnju melanina i pomažu u održavanju tonusa kože, štiteći naše tijelo od ljetnih vrućina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Njegujuća i mirisna ulja

Brončana boja: Uz ova ulja za tamnjenje bit ćeš preplanula cijelo ljeto

Za zdravo tamnjenje važno je konzumirati hranu koja sadrži beta-karoten, antioksidans koji se u ljudskom tijelu pretvara u vitamin A, a koji potiče proizvodnju melanina, prirodnog pigmenta koji omogućuje zlatni preplanuli ten. Riječ je o žutom i crvenom ili narančastom voću i povrću, poput mrkve, breskve ili trešanja, a savjetuje se da bi takve namirnice trebala početi konzumirati najmanje 30 dana prije izlaganja suncu.

Image
Foto: Pexels

Još jedan element za savršenu preplanulost je likopen kojim obiluje rajčica - on čini kožu otpornijom na sunce. Stoga, ako želiš postići zdrav i preplanuli izgled kože, u nastavku provjeri 7 namirnica koje bi trebala uvrstiti u svoju ljetnu prehranu.

POGLEDAJ VIDEO: Koliko često treba kontrolirati madeže?

1/8