Pomoć iz prirode

Ovaj čaj pomoći će ti kod mršavljenja i ojačati imunitet

Gubitak kilograma može se postići na mnogo različitih načina, a često je povezan s kalorijskim deficitom i vježbanjem. No, dodavanje čaja od đumbira može pomoći u ubrzavanju ovog procesa

pexels-lisa-fotios-734983.jpg
Foto: Pexels

Gubitak kilograma može biti teška bitka za mnoge ljude koji ne znaju što jesti ili piti, a kilograme su nakupljali godinama. Čaj od đumbira do sada nije često istican kao napitak koji može pomoći, ali đumbir ima mnoga svojstva koja pomažu u ubrzavanju procesa mršavljenja. David Weiner, trener i savjetnik, ističe kako ovaj napitak može pomoći u postizanju cilja, ali i koliko nam može pomoći u jačanju imuniteta.

Image

Isprobaj ovaj trik za mršavljenje i gledaj kako se na vagi mijenja stanje u tvoju korist

"Čaj od đumbira jedan je od najpopularnijih načina konzumiranja đumbira. Osim što ga koristimo kao pomoć kada smo prehlađeni ili imamo upalu grla, bezbrojne su druge zdravstvene dobrobiti ispijanja ovog čaja", kaže Weiner za Express.co.uk. Dalje dodaje kako đumbir nije samo ukusan, nego sadrži vitamine B3 i B6, željezo, kalij i vitamin C. Vitamini su izuzetno važni jer će naše tijelo imati dovoljno energije, a pomaći i kod smanjenja umora što znači da ćemo biti koncentrirani i motivirani.

"Zajedno s mnogim mineralima i vitaminima koji se nalaze đumbiru, postoje deseci nevjerojatnih zdravstvenih blagodati koje se događaju kada se redovito konzumira ovaj čaj", kaže dalje stručnjak. "Prva i možda najvažnija dobrobit je da čaj od đumbira ima protuupalna svojstva. Zahvaljujući prirodnom enzimu gingerolu, korijen aktivno djeluje na smanjenje upale, oteklina i nadutosti. Gingerol ima i antioksidativne učinke koji djeluju u borbi protiv toksina koji se nalaze u tijelu", dodaje.

Svakodnevno ispijanje čaja od đumbira također će ojačati imunološki sustav. Zbog velike prisutnosti vitamina C, čaj od đumbira može biti jedan od najboljih lijekova za borbu protiv bolesti ili upale grla. Imunološki sustav ima glavnu ulogu u regulaciji tjelesne težine i važno je da slijedimo zdravi stil života.

shimmer fallback

"Na kraju, primijećeno je i da ispijanje čaja od đumbira pomaže u snižavanju kolesterola. Naravno, važno je napomenuti da osoba koja želi smanjiti razinu kolesterola također treba kombinirati ispijanje čaja s drugim promjenama u stilu života poput više kretanja i dodavanja više voća i povrća u prehranu. Dodavanje čaja od đumbira može biti jedan od načina da se ubrza gubitak kilograma", kaže Weiner.

"Sve gore navedene prednosti djeluju zajedno, a pomaže u čišćenju toksina u tijelu i mogu pomoći do gubitka kilograma. Gingerol posebno stimulira probavu i može pomoći kod stabiliziranje razine šećera u krvi u tijelu zbog čega ćemo se dulje osjećati siti i imati manju želju za nepotrebnim grickalicama", kaže dalje i predlaže dodavanje limuna u čaj radi dodatnih vitamina. Limun će biti dodatni poticaj imunološkom sustavu i pomoći će kod smanjivanja apetita.

Kada je najbolje piti čaj od đumbira?

"Iako se čaj od đumbira može piti bilo kada tijekom dana, najbolje efekt se može dobiti ako se pije ujutro, odmah nakon buđenja. Ovo pomaže tijelu da se hidrira i ubrza metabolizam na početku dana. Čak što više, pomaže tijelu i umu da se osjećaju jasnije, usredotočenije i spremnije za rad", kaže Weiner.

Za pripremu čaja dovoljna su tri sastojka. Prvo se voda zakuha, a zatim se doda svježe naribani đumbir, procijedi i uživa. Za veće bogatstvo okusa može se dodati nekoliko kapi limuna ili kurkuma.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.