Lakše se mršavi

Zbogom gladi: 4 ukusne namirnice koje se mogu jesti u puno većim porcijama

Kolika će biti veličina porcije na tanjuru ovisi i o vrsti namirnica. Neke vrste hrane su manje kalorične i mogu se jesti u većim količinama, a zadovoljit će i želju za slatkim

pexels-jane-doan-1099680.jpg
Foto: Pexels

Znamo da je zdrava prehrana vrlo važna za opće fizičko i psihičko zdravlje, ali i za održavanje vitkosti. No osim izbora kvalitetnih namirnica koje će tijelu donijeti sve potrebne nutrijente vrlo je važno obratiti pažnju i na unos kalorija. Koliko hrane i koju vrstu stavljamo na tanjur je nešto što također utječe na zdravlje. Osim toga porcije ne moraju biti prevelike, ali se može dogoditi da su u prehrani više zastupljene "krive" namirnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Probaj ih izbjeći

Izbjegavaj ih ako želiš smršavjeti: Ove namirnice pune su 'praznih kalorija'

Zdrave i niskokalorične namirnice se mogu jesti u većim količinama i trebale bi zauzimati ipak veći dio na tanjur. Naravno vrlo je važno paziti i na pripremu hrane jer ipak postoji razlika između kuhanog i pečenog krumpira. Zbog toga je dobro znati koje namirnice se mogu jesti u većim količina, a prema nutricionistkinji Kristin Kirkpatrick općenito su premalo zastupljene u prehrani. O kojim namirnicama se radi možeš provjeriti u nastavku, a nemoj zaboraviti da svaka namirnica može biti jako ukusna samo ju je važno dobro pripremiti.

1/5