Pokreni se

Nedostaje ti motivacije? Vrati je nazad uz ova tri savjeta

Postoji nekoliko stvari koje možeš učiniti, a koje su znanstveno dokazane kako bi poboljšale tvoje raspoloženje i ponovno te 'pokrenule'

profimedia-0214645166.jpg
Foto: Profimedia

Ako stigneš do kraja dana - ili još gore, tjedna - i pitaš se gdje je vrijeme otišlo, nastavi čitati dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, ako posljednjih dana, tjedana ili mjeseci osjećaš nedostatak motivacije, nisi sama. Pandemija koronavirusa i potresi kojima nema kraja uništili su snagu volje ljudi diljem zemlje, a psiholozi kažu je ovo sasvim normalna reakcija. Srećom, postoje provjereni načini za povećanje motivacije i ponovno vraćanje na pravi put.

Pandemija je gotovo svima poremetila radne rutine i odnose na radnom mjestu. Euforija zbog brzog razvoja učinkovitih cjepiva pretvorila se u frustraciju koliko vremena treba da ta cjepiva stignu ljudima koji ih najviše trebaju. Zatim, tu je zimsko vrijeme koje utječe na velik broj ljudi, ali i tjeskoba i briga zbog potresa koji su također obilježili proteklu godinu. Nije ni čudo što se mnogi od nas osjećaju mrzovoljno i bezvoljno te nemotivirano na poslu.

No, postoji nekoliko stvari koje možeš učiniti, a koje su znanstveno dokazane kako bi poboljšale tvoje raspoloženje i ponovno te 'pokrenule'. U nastavku provjeri neke od najučinkovitijih taktika koje trebaš isprobati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/4