Moguće je!

Bez vježbanja do ravnog trbuha? Treba ti ovih šest namirnica

Kako bi istopila neželjino salo potrebno je sagorijevati masnoće, a do toga dolazi kada uneseš manje kalorija nego što si potrošila, a ove namirnice ti mogu pomoći u boljoj kontroli gladi

snack-g406259ac5_1920.jpg
Foto: Pixabay

Ne postoji namirnica koja će direktno riješiti višak na tvome trbuhu ali postoji niz onih koje će ti pomoći da ga se riješiš. Masne naslage na području abdomena nastaju zbog pretjerane konzumacije hrane koja je bogata šećerima i praznim kalorijama. Iako te često sprječava da obučeš najomiljenije traperice, trbuščić nije samo estetski problem, negomože biti i zdravstveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Uzrokuju brojne probleme

Ovo su namirnice koje trebaš izbjegavati želiš li imati ravan trbuh

Dvije vrste masnoća

Kada je riječ o masnom tkivu postoje dvije vrste masnoće, ona koju možeš 'uštipnuti' i ona nevidljiva, ali puno opasnija, viscelarna masnoća koja se nalazi unutar trbušne šupljine i obavija tvoje organe. Ta vrsta masti može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema poput visokog kolesterola.

Image

Pretjerano nakupljanje masnoća na trbuhu snažan su čimbenik rizika i za bolesti srca, dijabetes, masnu jetru i bubrežne bolesti. 'Šlaufići' mogu biti i jasan znak hormonske neuravnoteženosti. U tom slučaju tvoje tijelo proizvodi manje estrogena a više grelina-hormona koji potiče glad i tjera te na kozumaciju praznih kalorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ove namirnice do ravnog trbuha

Da bi istopila neželjeno salo, potrebno je sagorijevati masnoće, a do toga dolazi kada uneseš manje kalorija nego što si potrošila. Bilo da se radi o pomaganju u izgradnji mišića koji otimaju energiju iz masnih stanica ili u pomaganju da se dulje osjećaš sita, ovih šest namirnica dokazano povećava sagorijevanje masnih naslaga na trbuhu.

1/7