Nadutost je neprijatelj „male crne“, ali i svake druge haljine

Saznajte kako je se riješiti na prirodan način

Nadutost je neprijatelj „male crne“, ali i svake druge haljine

Povećana količina plinova u probavnom sustavu, popularno zvana nadutost, većini je žena čest problem. Ne samo što estetski nije privlačna, nadutost sa sobom nosi i brojne neugodne pojave poput grčeva u crijevima i osjećaja težine. Uzroci nadutosti su različiti, no u današnje su vrijeme najčešći oni vezani uz nepravilnu i nezdravu prehranu i neravnotežu crijevne mikroflore.

Uz uredniji način života i balansiranu prehranu, SOS pomoć za nadutost mogu biti i prirodni spojevi. Brojna su istraživanja potvrdila kako se pozitivno djelovanje jednog takvog sinergijskog para veže uz bromelain i kvercetin. Njihova zajednička „akcija“ u organizmu utječe na smanjenje nadutosti, a ima i mnoge druge pozitivne učinke na probavni sustav.

Bromelain je prirodni spoj, odnosno sirovi ekstrakt ananasa koji sadrži razne proteinaze, enzime koji razgrađuju bjelančevine, a koristi se kao fitomedicinski spoj. Bromelain djeluje tako što tijelo potiče na proizvodnju niza tvari koje mu pomažu suzbiti bol i smanjiti upalne procese. Značajna karakteristika bromelaina je i ta što se može apsorbirati u crijevima bez degradacije i gubitka biološke aktivnosti. Iako je poznato da ima širok raspon djelovanja, od samog poboljšavanja probave do utjecaja na smanjenje upalnih procesa i na imunološki sustav, danas se bromelain sve češće preporučuje upravo u slučajevima kao što su nadutost, grčevi u probavnom sustavu, plinovi, ubrzana ili usporena probava, tj. u nizu stanja poznatih kao funkcionalni probavni problemi.

ImageKvercetin je jedinstven bioflavonoid, biljni pigment koji se nalazi u određenom voću i povrću. Poznat je po svojim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima, zbog čega ima snažan učinak na zdravlje. Djelovanje kvercetina sve se više istražuje u kontekstu prevencije i kao dodatna terapija u liječenju stanja poput peptičkog ulkusa, pri čemu, primjerice, potiče izlučivanje sluzi i tako služi kao zaštitni faktor gastrointestinalnog sustava.

Bromelain i kvercetin sinergijski djeluju izrazito učinkovito. Kvercetin s jedne strane smanjuje oštećenja i iritacije, dok bromelain s druge djeluje kao enzim i protein koji limitira djelovanje različitih metabolita i imunoloških tijela koji potiču upalne procese. Iako su brojna istraživanja pokazala kako bromelain poboljšava apsorpciju kvercetina i njegovo djelovanje, oni se teško mogu pronaći u kombinaciji. U današnje vrijeme redovitom prehranom nije jednostavno u organizam unijeti dovoljne količine bromelaina i kvercetina pa se preporučuje njihova suplementacija u obliku dodataka prehrani.

Bestvite Bromelain/kvercetin jedini je dodatak prehrani na tržištu koji sadrži upravo kombinaciju ovih dvaju prirodnih spojeva koja će svaku haljinu na tijelu žene učiniti savršenom. Istovremeno, pripadnice ljepšeg spola poštedjeti će neugodnih grčeva i osjećaja težine u trbuhu.

Image

Foto:  © Dessie - fotolia