Kako zadržati klice dalje od vaše jakne

Iako nisu zamke poput rukavica, jakne mogu uzgajati veliki broj bakterija ako niste pažljivi s njenim čišćenjem

Kako zadržati klice dalje od vaše jakne

Čim vaš radni kolega izbaci prvi zimski kašalj, vaši napori protiv bolesti prelaze u turbo pogon. Redovito vježbate i prije upotrebe dodatno brišete svoju opremu za vježbanje, jedete hranjive obroke i unosite dovoljnu količinu vitamina i minerala. No, unatoč vašim najboljim pokušajima, može se činiti nemogućim ne "pokupiti" gripu ili prehladu tijekom zimskih mjeseci.

Prema Triciji Holderman, izvršnoj direktorici tvrtke Elite Facility Systems, specijalizirane za prevenciju infekcija u bolnicama i liječničkim uredima, mi možda sumnjivo nosimo te klice zbog kojih se razbolimo bilo gdje zimi - i to na mjestima na kojima bismo najmanje očekivali.

Iako nisu zamke poput rukavica, jakne mogu uzgajati veliki broj bakterija ako niste pažljivi s njenim čišćenjem.

Obično pretpostavljamo da je kašalj u laktovima najbolja praksa za ne širenje mikroba, ali ako to činimo, naše jakne treba čistiti puno češće. Naravno, ako si poput većine nas ne možete priuštiti nošenje jakne u kemijsku čistionicu svaki tjedan, pokušajte s dezinfekcijskim sprejom. Prije korištenja obavezno provjerite upute proizvođača i sastav sredstva kako ne biste raspršivali ništa štetno. U mnogim ljekarnama dostupni su jeftini dezinfekcijski sprejevi koji ne ostavljaju tragove na tkaninama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.