
Moguće je jesti više, a ipak smršavjeti uz ove namirnice

Mršavljenje je mnogima sinonim za osjećaj gladi. No moguće je mršavjeti, a ipak uživati u hrani i ne osjećati da je sve "ukinuto". Dodavanje zdravih opcija u prehranu je učinkovit način postizanja željenih rezultata. Znači, osnovno pravilo je da tijelo treba biti u kalorijskom deficitu kako bi se smanjila masnoća u tijelu što znači unos manje kalorija i potrošnja kalorija uz svakodnevne aktivnosti i vježbanje.
Važno je usredotočiti se na dovoljan unos proteina, vlakana i cjelovitih namirnica, a tako se može više uživati u obrocima. Smanjuje se ukupni unos kalorija što dugoročno pomaže u gubitku kilograma. Prema stručnjacima vrlo je važno paziti na sljedeće tri stvari, odnosno unos ovih namirnica.
Proteini produljuju sitost i ubrzavaju metabolizam
Kako bi gubitak kilograma bio uspješniji i dugotrajniji važno je da su u prehranu uključeni različiti proteini koji će pomoći da se produlji osjećaj sitosti.
Prava količina proteina za većinu ljudi je između 0,5 do 1 grama proteina po kilogramu tjelesne težine. Međutim, moguće je jesti i previše proteina što opet dovodi do prevelikog unosa kalorija, a to neće pomoći da se osnaže mišići ili izgube kilogrami.
Hrana bogata vlaknima pomaže u kontroli apetita i pomaže zdravlju crijeva
Još jedna dugoročna strategija može pomoći da se kilogrami lakše gube, ali i smanji unos suvišnih kalorija. Vrlo je važan unos vlakana poput mahunarki, voća, povrća i cjelovitih žitarica. Vlakna usporavaju probavu što dulje zadržavju osjećaj sitosti i podržava zdrav gubitak težine. Također, vlakna hrane korisne bakterije u probavnom sustavu poznate kao crijevni mikrobiom, što je opet povezano s dobrobitima poput zdrave težine i manjeg rizika od bolesti.
Namirnice bogate vlaknima su zobene pahuljice, grah, mahunarke, orašasti plodvi, smeđa riža i slično. Preporučeni dnevni iznos za odraslu osobu je 28 grama vlakana.
Namirnice poput povrća smanjit će unos kalorija bez osjećaja gladi
Najveća pogreška u procesu gubitka kilograma je fokusiranje na hranu koja je zabranjena jer onda ljudi postaju mrzovoljni, gladni i vrlo brzo odustaju od plana. Zato nutricionistkinja Jaclyn London predlaže da se prednost da kvalitetnim namirnicama uz koje će se zadovoljiti prehrambene potrebe.
Prerađene namirnice su vrlo ukusne i zbog toga se uvijek pojede više. Strukturiranje obroka oko cjelovite hrane odličan je recept za mršavljenje, ako je 99 posto prehrane ovako koncipirano onda ostaje onaj mali dio u kojem se može počastiti.

Zahvaljujući tvrtki Star Import, na Srebrnjak stigli novi dijagnostički uređaji

Dokumentarni film 'A Final Copy of Ilon Specht, dobitnik Grand Prix nagrade na Cannes Lionsu, stiže na Pula Film Festival

Čarobna Taormina - biser istočne Sicilije koji morate otkriti
