Brojne promjene

7 stvari koje će se dogoditi tvome tijelu nakon što uđeš u tridesete

Starenje je prirodan proces koji bismo svi trebali znati prihvatiti, a tridesete su jedan od najboljh perioda u životu. Međutim, u tim se godinama žena suočava i s brojnim tjelesnim promjenama

profimedia-0538467817.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sve se glasnije priča o tome kako su tridesete ustvari nove dvadesete. Iako bismo voljele tako misliti, neke se stvari ipak mijenjaju nakon što navršimo 30 godina života, a to se ponajprije odnosi na tjelesne promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Žensko zdravlje

Pet znakova hormonalne neravnoteže koje svaka žena treba primijetiti

Upravo zbog tih promjena, proslaviti 30. rođendan mnogim ženama djeluje pomalo zastrašujuće. Mamurluk puno teže pada, počinju se javljati prve sijede vlasi, koža gubi svoju elastičnost i pokazuje prve znakove starenja, a usporava se i metabolizam, što znači da se puno lakše udebljati.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Međutim, iako tridesete donose brojne promjene, one su po mnogim stvarima puno bolje od dvadesetih. Žena je zrelija i iskusnija, ima puno više samopouzdanja te zna što želi, a što ne. Većina žena u toj dobi već ima izgrađenu karijeru i riješeno stambeno pitanje, a mnoge se žene upravo u toj dobi odlučuju i za majčinstvo. Mnogima u ovoj dobi najbolji period u životu tek počinje stoga nema smisla plašiti se tridesetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tome, mnogo je razloga za veselje, no činjenica je da se naše tijelo mijenja, a u nastavku doznaj na što sve moraš biti spremna nakon što proslaviš svoj trideseti rođendan.

1/8
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.