Ključne činjenice

6 važnih stvari koje svaka žena treba znati o menstruaciji i mjesečnom ciklusu

Tijekom mjesečnog ciklusa svaka žena doživljava velike promjene, a s obzirom na to da je menstruacija velik dio života svake žene, važno je o njoj znati neke činjenice koje će nam omogućiti da bolje razumijemo sebe i svoje tijelo

pexels-maksim-goncharenok-4348589.jpg
Foto: Pexels

Unatoč ženskoj emancipaciji i svim pravima za koje smo se uspjele izboriti tijekom povijesti, o nekim se stvarima danas i dalje premalo govori, a među njima je svakako i menstruacija.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menstruacija ili pak mjesečnica prirodni je i normalan dio života svake žene. Većina žena koje su u reproduktivnoj dobi menstruaciju imaju svaki mjesec, a krvarenje najčešće traje od dva do sedam dana. I koliko god nama to bilo normalno, brojne stvari vezane uz mjesečni ciklus žene diljem svijeta i dalje su velika tabu tema.

Image
Daleko od istine

10 mitova o ženskom zdravlju u koje trebamo prestati vjerovati

Tijekom svog mjesečnog ciklusa svaka žena doživljava velike promjene, fizičke i mentalne, a s obzirom na to da je menstruacija velik dio života svake žene, važno je o njoj znati neke činjenice koje će nam omogućiti da bolje razumijemo sebe i svoje tijelo.

U nastavku ti otkrivamo one najvažnije stvari koje bi svaka žena trebala znati o svojoj menstruaciji i mjesečnom ciklusu općenito.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/7

Možda će te zanimati

Image
'MAMA JE BOLJE'

Nakon teške bolesti, naša novinarka napisala je slikovnicu kako bi pomogla svom sinu i drugoj djeci

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Osigurajte bezbolnije liječenje najteže bolesnoj djeci iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"