4 super trika koji će ti poboljšati najdepresivniji dan u godini

Danas je 'Blue Monday'

4 super trika koji će ti poboljšati najdepresivniji dan u godini

Termin plavi ponedjeljak, odnosno Blue Monday osmišljen je 2005. godine prema matematičkoj formuli za izračun najdepresivnijeg dana u godini.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mnogi smatraju kako je riječ samo o još jednom marketinškom triku čija je jedina svrha potaknuti ljude da se shoppingom bore protiv depresije, činjenica je da je siječanj zaista dosadan i pomalo tužan mjesec. Sve započinje završetkom blagdanske sezone kada se moramo vratiti na posao i svojim uobičajenim obavezama, a tmurno i sivo vrijeme bez tračka sunca dodatno nam svima ubija raspoloženje.

Image

Odlični savjeti koji će to pomoći da pronađeš ljepotu u svakom novom danu


Prema spomenutoj formuli, najdepresivniji dan u godini najčešće je treći ponedjeljak u siječnju, a to je upravo danas.

Image

Bez obzira na to je li priča o 'tužnom ponedjeljku' istina ili samo mit, svi mi se ponekad borimo s lošim raspoloženjem, osobito u ovom zimskom periodu. U takvim je situacijama dobro imati podršku ili pak znati savjete koji mogu biti od velike pomoći. Stručnjaci savjetuju da je najbolje fokusirati se na one stvari koje možemo promijeniti, kao i da izbacimo iz svoje okoline toksične ljude.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nekoliko odličnih trikova koji će ti poboljšati današnji, službeno najdepresivniji dan u godini, otkrivamo ti u nastavku.

1/5

Možda će te zanimati

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse

Image
ČEŠKI FENOMEN

Što se dogodi tinejdžeru kada otkrije da mu je tata gej? Život mu se okrene naglavačke