#podrzidomace- Coco'sRetroCloset

Upoznajte Gordanu Lakić, kreatoricu donjeg rublja kojeg nosi i Billie Eilish

Gordana Lakić stoji iza brenda Coco'sRetroCloset, poznatog po ručno rađenom donjem rublju, a proslavila se nakon što je Billie Eilish na naslovnici Voguea nosila upravo njezine haltere

cocosretrocloset.jpg
Foto: Privatna arhiva

Svijet već danima bruji o naslovnici lipanjskog Vogue magazina na kojoj se, u ženstvenom izdanju nimalo nalik na nju, pojavila mlada pjevačica Billie Eilish. Osim naslovnice, objavljene su i popratne fotografije na kojima možemo vidjeti Billie u zadivljujućem retro donjem rublju, a ono što je "ukralo" najviše pažnje zasigurno su halteri s potpisom ni manje ni više nego - naše Gordane Lakić iz Čakovca.


Gordana, Goga ili Coco, kako ju neki zovu, 50-godišnjakinja je iz Čakovca koja stoji iza malene krojačke manufakture Coco'sRetroCloset, poznate po retro donjem rublju - od grudnjaka i gaćica pa sve do haltera kakve je nosila i sama Billie u jednom od njezinih outfita. Cijela priča započinje tako da je Gordana tražila prave retro haltere koji ne kližu niz bokove i drže čarape na mjestu, a koje nije mogla naći nigdje u Hrvatskoj.

"Prve retro haltere kupila sam u Londonu i pomislila da ja to mogu bolje i kvalitetnije napraviti", rekla je Gordana, koja je počela s halterima, koji su još uvijek proizvod broj jedan u njezinom webshopu, uz girdle, grudnjake i gaćice. Tako je nastao Coco'sRetroCloset.


Engleski naziv za haltere je "garter belt" ili "suspender belt", a halteri iz Coco'sRetroCloseta su praktični halteri koji se nose čvrsto u struku i drže čarape na mjestu. Rastezljivi su, ali čvrsti, a imaju između četiri i 20 držača za čarape, po želji klijenta.

"Moju kvalitetu prepoznali su mnogi nositelji čarapa diljem svijeta. Većina je iz SAD-a, rekla bih čak 70%, a nakon njih dolaze Britanci, Francuzi, Kanađani i mnogi drugi. Slala sam u skoro sve europske zemlje i na sve strane svijeta, a iz hrvatske imam otprilike 2 narudžbe godišnje", rekla je Gordana i dodala da su najprodavaniji proizvodi Greta halteri, najklasičniji i najjednostavniji halteri, kao i Lucy grudnjak s čipkom, a svoje proizvode prodaje preko internetske platforme Etsy.


Image
Foto: Coco'sRetroCloset

Za njezino ime danas je čulo puno ljudi, a sve zahvaljujući Vogue magazinu i njegovoj naslovnici te Billie Eilish, koja je nosila upravo njezine haltere. A Gordana je s nama podijelila kako je do toga došlo, ali i kako se osjećala nakon što je saznala da Billie nosi njezinu kreaciju.

"Krajem veljače na mail mi se javila Holly Chapman, modna asistentica britanskog Voguea, s porukom HITNO!, i rekla je da glavna stilistica Dena Giannini radi photoshooting za lipanjsku naslovnicu British Voguea. Rekla je da bi trebali neke od mojih proizvoda te pitala mogu li ih poslati već idući dan", rekla je Gordana, koja se isprva osjećaja nevjerojatno uzbuđeno, no kasnije ju je "udarila" realnost i rekla si je - "Daj Goga, pa oni imaju hrpu dizajnerskih stvari na raspolaganju, taman posla da će ljudi iz Voguea baš tvoje haltere upotrijebiti za shooting".

Image
Foto: Coco'sRetroCloset

Tada se pojavila fotografija naslovnice s Billie Eilish, nažalost bez njezinih haltera, no Gordana je svejedno bila sretna i počašćena što je upravo Billie bila ta osoba za koju su bili namjenjeni njezini halteri. A onda, dva dana poslije, uslijedile su sreća i nevjerica kada je osvanuo još jedan outfit s Billie u kojem se vide vrškovi Coco'sRetroCloset haltera koji drže Diorove čarape.

Gordana i njezin brend pravi su dokaz da je za uspjeh potreban trud i kreativnost, a iako voli ovo što radi, ističe da u proizvodnji donjeg rublja nema neke velike zarade i ovisi o trenutnom tržištu, tako da mora raditi još jedan siguran posao.

Image
Foto: Coco'sRetroCloset

"Do sada nisam do aktivno reklamirala svoj brend i proizvode jer nije bilo potrebe. Kod mene funkcionira marketing usmenom predajom, najviše kroz forume preko kojih sam dobila prve i najvjernije kupce. Retro halteri kakve izrađujem i kakvi su se nekad proizvodili su 'niche' proizvod - ne nosi ih svatko i to znači da se ja nikad neću obogatiti samo prodajom haltera", istaknula je Gordana.

Njezino je donje rublje uistinu posebno, stoga ni ne čudi što je Vogue izabrao upravo nju, a cijeli asortiman možeš pronaći na webshopu Coco'sRetroCloset.


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!