Dobro roditeljstvo

Često sumnjaš u sebe? Ovi znakovi pokazuju da radiš odličan posao kao roditelj

Iako ljudi često "mjere" uspješno roditeljstvo prema tome koliko dijete brzo čita, jede zdravu hranu ili kako igra nogomet ipak se radi o nečemu drugom. Za dijete je najvažnije da ima sigurnu bazu te da se taj odnos zasniva na ljubavi, poštovanju i povezanost

profimedia-0138486259.jpg
Foto: Profimedia.hr

Uvijek su roditelji željeli svojoj djeci najbolje i trudili se da im omoguće lijepo djetinjstvo i što lakši ulazak u svijet odraslih. No današnji roditelji, više nego ikad prije, imaju puno više informacija što sve utječe na razvoj djeteta i znaju koliko su važne prve godine života. Zbog toga su danas puno viši standardi u roditeljstvu i od njih se očekuje puno. No zbog toga se roditelji osjećaju vrlo ranjivo i stalno se propituju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Roditeljske metode

Znaš li što je 'lijeno roditeljstvo'? Recept za sretnu i odgovornu djecu

Stoga se vrlo uloviti u klopku i stalno uspoređivati s drugim roditeljima, ali i misliti da je sve jako loše kada se pojavi prvi problem. Iako današnji strandardi jesu visoki roditelji bi trebali čuti i pohvale te znati kada rade sasvim dobar posao. Danas se toliko govori o roditeljskim pogreškama da se svaki roditelj može osjećati loše, a klinički psiholog je za Parent.com objasnio koji znakovi pokazuju da roditelji rade odličan posao i čine dobro svojoj djeci.

1/8
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.