Žirafa Sophie najomiljenija je igračka bebama diljem svijeta

Žirafica Sophie, najpopularnija je igračka za bebe u posljednjih 10 - tak godina. Ova gumena žirafa, osim što je bebe vole također je najčešće poklanjana igračka za bebe.

zirafa-sophie

Žirafica Sophie, najpopularnija je igračka za bebe u posljednjih 10 - tak godina Ova gumena žirafa, osim što je bebe vole također je najčešće poklanjana igračka za bebe


Žirafica Sophie nije imala uspjeh preko noći, već se polagano penjala u popularnosti dječjim srcima. Njezina proizvodnja počela je još 1961. u Francuskoj, a prošle godine broj prodanih žirafica nadmašio je broj rođene djece u Francuskoj (816 000 prodanih žirafa naspram 796 000 rođene djece). Ime je dobila po Sv. Sofiji na čiji je dan, 25. svibnja 1961. prvi put krenula u proizvodnju.

Sophie je djeci jednostavno neodoljiva zbog svoje gumene teksture i izgleda koji je upravo idealan za čeljust koja se priprema za prve zubiće i ima potrebu nešto žvakati te trljati desni. Dakle, velika je vjerojatnost da veći broj djece upravo sada vrši "torturu" nad malenom Sophie, žvače je, baca na pod, pritišće i jednostavno uživa u tome.

Sophie Žirafa ide u Hollywood

Iako je stekla svoju popularnost u matičnoj zemlji, njezina prava svjetska slava i popularnost počinju nakon naravno, prave Hollywoodske reklame. Slavu u Americi i diljem svijeta stječe nakon što je sin glumice Kate Hudson 2004. godine uslikan sa Sophie u rukama. Nakon toga, potražnja za ovom igračkom postaje golema, a od tada je stalno među najprodavanijim igračkama na stranicama Amazona. Trenutno je dostupna u 77 zemalja diljem svijeta, a procjena je da je do sada prodano oko 50 milijuna žirafica diljem svijeta.


Zašto je Sophie bebama (ali i roditeljima) toliko privlačna?

Izrađuje se isključivo od prirodnih materijala i prehrambenih boja koje nisu štetne. Dakle, u potpunosti je organski i dermatološki testiran proizvod. Njezini mekani dijelovi, poput ušiju i rogova su idealni za žvakanje bebama i trljanje desni kojima izlaze prvi zubići. Tamne točke po tijelu potiču vizualnu stimulaciju kod beba, a dugi vrat upravo je idealan za vježbanje držanja malenih ručica. Duge noge također su dijelovi koje bebe obožavaju žvakati. Pritiskom na tijelo i ispuštanjem zvuka stimulira i dječji sluh.

Bebama u ranoj dobi daje sve što je potrebno i stimulira svih pet osjetila, što je čini savršenom prvom igračkom.

Ono što je izrazito zanimljivo i pozitivno, jest saznanje da se ova igračka unatoč masovnoj proizvodnji i dalje izrađuje na isti način kao i u samim početcima 1961. godine! Dakle, proizvodi se ručno od 100 - postotne prirodne gume prolazeći kroz 14 ručnih obrada i koristeći jestive boje.


Iako se izrađuje ručno, njezina cijena je prihvatljiva roditeljima diljem svijeta. Cijena joj je između 20 i 30 $, što je svrstava među dovoljno skupe igračke da bi bila cijenjena, ali opet dovoljno jeftine i pristupačne svima.


Možda će te zanimati

Image
UMJESTO SMEĐE I SIVE

Unesi malo boje: Najljepši ljubičasti komadi za razigrane kombinacije

Image
OBRVE SU OKVIR LICA

Dovoljno je samo nekoliko koraka do savršenih obrva i naglašenih očiju