Play logo

Sinlac žitne pahuljice: nova, nutritivno bogata hrana za bebe alergične na mlijeko, laktozu, soju i gluten

Žitarice su idealna namirnica za započinjanje dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala.

51ee444a9f3f4
Play logo

Bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihove male trbuščiće te omogućavaju siguran prelazak bebe kvalitetnoj svakodnevnoj prehrani. Prvo se uvode rižine ili kukuruzne pahuljice (u dobi između 4. i 6.mjeseca) koje ne sadrže gluten. Žitarice koje sadrže gluten treba uvesti u prehranu nešto kasnije, poslije 6. mjeseca.

Play logo

Nutritivni sastav žitarica karakterizira visoki udio ugljikohidrata (cca 60-70%), a posebno škroba, što ih čini odličnim izvorom energije. Cjelovite žitarice su izvrstan izvor vlakana koje su brojne znanstvene studije dovele u vezu s poboljšanjem zdravlja čovjeka. Bjelančevine i masti su u žitaricama zastupljene u manjoj količini. Kako žitarice ne sadrže sve esencijalne aminokiseline, u kombinaciji s mlijekom čine izvrstan obrok, idealan za početak dana svakog djeteta, ali i odrasle osobe. Zbog lake probavljivosti mogu poslužiti i kao večera jer daju sitost za miran san.

Žitarice u obliku žitnih pahuljica veoma su popularan proizvod, kako kod prehrane djece, tako i odraslih. Velika prednost im je laka i brza priprema s mlijekom. Pri tome treba obratiti pažnju da se do 3. godine djeteta koriste odgovarajuće zamjene za kravlje mlijeko nakon što majka prestane dojiti.

Zbog važnosti žitarica u prehrani dojenčadi i male djece, bitno je odabrati što kvalitetniji proizvod te pri tome obratiti pažnju na dob djeteta.

A što je s djecom alergičnom na mlijeko, soju i gluten?

No što ako Vaše dijete pokazuje intoleranciju na laktozu, soju i gluten, uobičajene sastojke žitnih kašica?

Nove SINLAC žitne pahuljice namijenjene su upravo bebama i maloj djeci koja pokazuju intoleranciju (alergiju) prema mlijeku, laktozi, soji i glutenu. Bazirane su na jedinstvenoj kombinaciji riže i rogača te se pripremaju s vodom. Riža je idealna prva žitarica za dijete jer ne sadrži gluten i lako je probavljiva, dok je rogač niskoalergena mahunarka poznata po bogatoj nutritivnoj vrijednosti, bjelančevinama i esencijalnim mineralima.

Osim toga, SINLAC žitne pahuljice sadrže probiotičku kulturu Bifidobacterium Lactis koja dobro utječe na imunitet djeteta te su bogate kalcijem, željezom, cinkom te vitaminima A i C koju su također važni za jači imunitet, ali i kognitivni razvoj te razvoj kostiju.

Lako su probavljive, ne samo zbog svog sastava, već i zbog posebnog procesa proizvodnje kojim se velike molekule ugljikohidrata razlažu na manje (tzv. CHE process proizvodnje).

SINLAC žitne pahuljice idealne su i kao prva hrana kod uvođenja dohrane (za bebe već od 4 mjeseca starosti) jer omogućuju da djetetu uvedete krutu hranu bez izlaganja mlijeku, soji ili glutenu.

Možete ih pronaći samo u dm prodavaonicama u Hrvatskoj.


Play logo